Euroclear е спечелила 1,57 млрд. евро от замразените руски  активи, се казва

...
Euroclear е спечелила 1,57 млрд. евро от замразените руски  активи, се казва
Коментари Харесай

Euroclear е спечелила 1,57 млрд. евро от замразените руски  активи

Euroclear е спечелила 1,57 милиарда евро от замразените руски  активи, се споделя в доклада на белгийския  депозитар.Приходите от съветски средства съставляват по-голямата част от приходите на интернационалната платформа - съвсем 1,6 от общо 1,9 милиарда евро. В същото време глобите и ограниченията от страна на Русия доведоха до разноски в размер на 17 млн. евро и загуба на доходи в размер на 6 млн. евро. Пазарът заплати налози в размер на 391 млн. евро върху приходите от вложението на замразени съветски активи. Нетните доходи на Euroclear възлизат на 1,174 милиарда евро.

В резултат на западните ограничавания платформата натрупва блокирани купонни заплащания и погасителни вноски, дължими на съветската страна. Към края на март в салдото на Euroclear Bank има 199 милиарда евро, от които 159 милиарда са блокирани заради глобите.

Европейският комисар по икономическите въпроси Паоло Джентилони съобщи, че районът няма да вземе скоро решение даже за приходите от блокираните средства, да не приказваме за замразените активи от 250 милиарда евро. Според " Politico  ЕС е решил да не предава на Украйна 5 милиарда евро, получени като доходи от замразени съветски активи, и да ги остави в Euroclear за покриване на разноските по правосъдни каузи в Русия и други страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР